De eikenprocessierups bestrijden

De eikenprocessierups bestrijden

mei 25, 2021 0 Door valksani

Als je last hebt van de eikenprocessierups dan weet je inmiddels waarschijnlijk dat dit een echte plaag kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat je op tijd actie onderneemt. Het is niet mogelijk om een eikenprocessierups zelf te bestrijden van de giftige brandharen. Als deze haren in je ogen komen dan heeft dit namelijk erg nare gevolgen. Het heeft tevens geen nut om de besmette boom af te zetten doordat de brandharen met de wind worden meegenomen. De haren veroorzaken voor iedereen vervelende gezondheidsklachten en daarom is het belangrijk om deze rups zo snel mogelijk te bestrijden. Wat kost eikenprocessierups bestrijden? Dit is geheel afhankelijk van hoe groot de plaag is en hiervoor kan je een offerte bij een bestrijdingsbedrijf opvragen.

Op tijd de eikenprocessierups bestrijden

Het is belangrijk om de eikenprocessierups op tijd te bestrijden. Ze zijn de laatste jaren een steeds grotere plaag aan het worden en veroorzaken vervelende gezondheidsklachten. De brandharen van deze eikenprocessierupsen worden door de wind ver weg meegenomen en hechten zich vervolgens op de huid of kleding. Mensen die in aanraking komen met deze brandharen krijgen last van verschillende klachten zoals jeuk, brandende ogen, huiduitslag en nog meer storende klachten. Als iemand overgevoelig voor de haren is dan kan het zelfs gebeuren dat iemand blind ervan wordt of in shock raakt als ze ermee in aanraking komen. Zoals je misschien wel snapt is het daarom erg belangrijk om deze rups zo snel mogelijk te bestrijden.

Wat moet je weten over deze rupsen

De processierups komt op eiken voor. De rupsen kunnen zich razendsnel voortplanten en de eitjes komen uit als de temperatuur boven de 21 graden stijgt. Deze eitjes zijn geen gevaar voor de gezondheid. Het probleem is als de processierupsen brandharen krijgen. Dit gebeurt in mei en juni. Tussen juli en september verspreiden de brandharen zit het meeste en de volgroeide eikenprocessierupsen zorgen dan ook voor veel overlast.