Kraamzorg

Kraamzorg

april 29, 2021 0 Door valksani

 

Kraamzorg is voor iedereen een belangrijk deel van de zwangerschap. Daarom is het voor iedereen belangrijk om zich op tijd in de zwangerschap in te schrijven voor kraamzorg. Hier zijn allerlei opties voor, of je nu naar kraamzorg Barendrecht, kraamzorg in Dordrecht of kraamzorg Rotterdam Zuid op zoek bent.

 

Wat houdt kraamzorg in?

Kraamzorg begint al bij de geboorte; de kraamverzorger is namelijk al bij de geboorte aanwezig, als assistent voor de huisarts of de verloskundige. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan komt de kraamverzorger in het ziekenhuis langs. Dit is zodat de kraamverzorger met het aanwezige ziekenhuispersoneel kan praten en te horen kan krijgen hoe de bevalling is verlopen. Mochten er bijzonderheden zijn, dan kan dit ook nu besproken worden. Het uiteindelijke doel van kraamzorg is om te leren zelf voor je baby te zorgen en langzaamaan je dagelijks leven weer op te kunnen pakken. Buiten dat is het natuurlijk ook heel belangrijk om tot rust te komen en niet alleen te wennen, maar ook te genieten van je nieuwe leven.

 

De taken van een kraamverzorger

Een belangrijke taak voor de kraamverzorger is het geven van voorlichting over de verzorging van de baby. Hieronder valt natuurlijk ook borst- en/of flesvoeding. Hier wordt uitleg over gegeven en er wordt geholpen met het uitvoeren ervan. Nog een belangrijk aspect van kraamzorg is het versterken van de band tussen jou en je baby. Sommige kraamverzorgers werken met ontwikkelingsgerichte zorg. Hierbij wordt erg gefocust op het non-verbale gedrag van de baby.

 

Thuisbevalling

Natuurlijk kan je ook de voorkeur hebben voor een thuisbevalling. Ook in dit geval zal de kraamzorg bij de bevalling aanwezig zijn, samen met een verloskundige. Als een thuisbevalling wordt geprefereerd, dan kan dit van tevoren aangegeven en besproken worden met de kraamzorg. Je krijgt dan belangrijke informatie, zoals eventuele spullen die je van tevoren in huis moet hebben en wanneer je de kraamzorg moet bellen als het (bijna) zover is.