Onderhoudsstop en de voordelen ervan

Onderhoudsstop en de voordelen ervan

april 1, 2021 0 Door valksani

Het is een misverstand dat onderhoud eigenlijk gewoon reparaties uitvoeren inhoud, want dat is in werkelijkheid niet zo. In feite zorgt onderhoud ervoor dat reparaties voorkomen worden. Onderhoud houdt in de regel in dat alle technische installaties in je bedrijf worden nagekeken om toekomstige storingen te vermijden.

Soms denk je dat een onderhoudsstop niet nodig is, maar in de volgende tekst zullen we je uitleggen waarom het zo belangrijk is.

De voordelen van een onderhoudsstops

Minder stilstand van apparatuur
downtime verwijst meestal naar de periode dat je apparatuur niet functioneert als gevolg van een storing. Als je zorgt voor een regelmatig onderhoud, zou je minder bezorgt moeten zijn over het mogelijke problemen en stilstand van je machines.

Langere levensduur van activa
Machines hebben over het algemeen een langere levensduur als ze regelmatig worden onderhouden. Als je jouw machines te lang laat stilstaan voor repaties, heeft dit gevolgen voor de functionaliteit en wordt de levensduur ervan op lange termijn verkort.

Bespaart kosten
Als je het goed bekijkt, zie je dat er grote kosten verbonden zijn aan serieuze reparaties, en dat is vervelend als je weet dat je ze had kunnen vermijden. Met onderhoudsstops maak je van de gelegenheid gebruik om potentiële schade in te schatten en deze ook tegen lagere kosten te repareren.

Verbetert de productiviteit
Iedereen weet dat machines die regelmatig voor onderhoud worden onderbroken, over het algemeen beter presteren. Dus toegeven aan het uitvoeren van onderhoudscontroles, is over het algemeen goed voor je bedrijf want het zorgt ervoor dat alles op beter niveau kan functioneren.

Vermijd gevaren
Bij het uitvoeren van onderhoudsstops,moet je ook rekening houden met de veiligheidsnormen en zorg je er voor dat deze allemaal worden nageleefd. Op deze manier kan je gevaren op de lange termijn kunt vermijden, wat ten goede komt voor alle mensen van je bedrijf.