Waar je op moet letten voordat je bloemen koopt bij een bloemist Westland

Waar je op moet letten voordat je bloemen koopt bij een bloemist Westland

mei 25, 2021 0 Door valksani

Bloemen kopen lijkt vaak heel eenvoudig om te doen. Voor de meeste mensen geldt dat zolang de bloemen er mooi uitzien en lekker ruiken, er niets anders is om aan te denken. Hoewel dit tot op zekere hoogte waar is, zijn er nog zoveel andere factoren waar je op moet letten wanneer je inderdaad bloemen van de beste kwaliteit wilt kopen. Hier volgen er een aantal.

Inspecteer de bloemblaadjes en vergeet de kleur

De versheid van een bloem is een heel belangrijk kenmerk. Er is geen betere manier om dit te bepalen dan de bloemblaadjes te inspecteren. In wezen moeten de bloembladen er fris uitzien en rechtop staan. Ze moeten ook een gelijkmatige kleurverdeling hebben. Als je hier en daar een paar plekjes opmerkt, kan dit erop wijzen dat de bloemen oud zijn.

Koop een vaas

Als je bloemen koopt, moeten ze in een vaas worden geplaatst. Verschillende bloemen werken met verschillende vazen ​​en daarom zal je de vazen ​​die je thuis hebt moeten bekijken om te zien of ze geschikt zijn voor de bloemen die je van plan bent te kopen. Als je niet zeker weet welke vaas je moet gebruiken, kan je met jouw bloemist Westland praten. Ze zullen je enkele suggesties geven.

Kijk naar de bloemstelen en niet naar de kleur

De schoonheid van bloemen zit vaak op de bloembladen maar ook de stelen spelen hierin een zeer belangrijke rol. In de meeste gevallen wil je er zeker van zijn dat de stelen sterk en vers zijn. Als de stelen inderdaad vers zijn, is de kans groot dat de hele bloem van goede kwaliteit is.

Kleur is niet alles in bloemen. Ja, mensen hebben favoriete bloemkleuren, maar dit zou geen overweging moeten zijn bij het kopen van kwaliteitsbloemen. Een goede regel zou zijn om ervoor te zorgen dat de bloemen voldoen aan de besproken normen voordat je beslist welke kleur u wilt plukken.