Wie is een opticien?

Wie is een opticien?

april 30, 2021 0 Door valksani

Een Opticien Geldermalsen is een getrainde technicus wiens taak het is om specificaties te bepalen, evenals ontwerp, pasvorm te controleren en visuele hulpmiddelen zoals brillenglazen, monturen en contactlenzen voor de correctie van iemands oogprobleem te corrigeren.  Opticiens worden soms verward met optometristen, maar er is een duidelijk onderscheid tussen beide.  Ten eerste doen opticiens geen medische onderzoeken voor de ogen, ze voeren geen oogtesten uit.  Dergelijke werken worden uitgevoerd door optometristen.  Ten tweede zijn optometristen oogartsen die eerstelijnsgezondheidszorg voor de ogen verlenen en voorschriften verstrekken voor de correctie van oogproblemen.  Opticiens zullen dan werken met dergelijke recepten van optometristen en oogartsen om de visuele hulp te bieden, volgens het recept.

Wat opticiens doen:

 De primaire opdrachten van opticiens omvatten de volgende.

  • Opticiens ontvangen en interpreteren de recepten voor visuele hulpmiddelen van een optometrist of oogarts voor brillenglazen of contactlenzen.
  • Meet de ogen van klanten om kritische waarden te bepalen, zoals de afstand tussen hun ogen.
  • Ontwerpen, afstellen en repareren van brillen, lenzen en contactlenzen
  • Helpt klanten bij het kiezen van brillen en monturen passen.
  • Geeft klanten informatie over brillen, vooral over het onderhoud van hun brillen.
  • In oogzorginstellingen houden ze inventaris en andere gegevens bij met betrekking tot de apotheek voor visuele hulp.

 

Wie heeft er een opticien nodig en waar kan je die vinden?

Een opticien is in feite de eerste persoon die mensen met oogzorgproblemen tegenkomt.  Opticiens bieden echter geen medische oogzorg, maar technische oogzorg. Degenen die een opticien nodig hebben, zijn onder meer mensen die recepten hebben gekregen van een optometrist of oogarts en zijn doorverwezen naar een opticien.  Mensen die brillenglazen, monturen en contactlenzen nodig hebben. Mensen die hun brillenglazen, monturen en contactlenzen, enz. Moeten aanpassen of repareren. De meeste opticiens werken in het optometristkantoor in samenwerking met de optometrist.  Sommige opticiens hebben hun eigen winkels of zelfstandige kantoren, anderen werken misschien in oogzorginstellingen in hun eigen aparte kantoren.